Leerlingen Montessori Lyceum naar huis gestuurd na melding besmetting Corona

Maandag zijn er zestig leerlingen van het Montessori Lyceum Rotterdam naar huis gestuurd nadat er zes nieuwe besmettingen zijn gemeld. Ook een aantal leraren blijven thuis omdat ze bang zijn dat ze binnen de risicogroep vallen. De school is nog niet bereikbaar voor commentaar.

Inmiddels zijn er in Rotterdam meer dan achttien Corona patiënten bekend. Een aantal dagen terug overleed een man van 86 in het Ikazia ziekenhuis en afgelopen weekend kwamen er vier nieuwe besmette patiënten bij. Zij verblijven momenteel in thuisisolatie.

Wat kun je zelf doen om besmetting te voorkomen? Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en GGD-Rotterdam Rijnmond adviseren de handen extra te wassen, te hoesten en niezen in je elleboogholte, papieren doekjes te gebruiken, deze meteen weg te gooien en zo min mogelijk het gezicht aan te raken.

Volgens de GGD blijft de drukte toenemen. Scholen, gemeenten en bedrijven nemen contact met de gezondheidsdienst over het treffen van verdere maatregelen. Al wil dit niet zeggen dat het virus zich sneller is gaan verspreiden. Het RIVM monitort de spreiding van het Coronavirus. Nauwe samenwerkingen met huisartsen en de GGD, bieden actuele lijsten van besmette patiënten. Hierdoor blijft het overzichtelijk voor de gezondheidsinstanties.

“Rotterdammers hoeven zich geen zorgen te maken”, zegt Harald Wychgel, woordvoerder van het RIVM. Volgens de GGD is het ook niet nodig om je extra te laten testen. Op het moment heerst een griepepidemie waardoor mensen eerder vergelijkbare klachten hebben. Echter loop je pas risico wanneer je net in Noord-Italië bent geweest of contact hebt gehad met een besmet persoon én verkoudheidsklachten hebt met een verhoging van 38 graden Celsius. Het wordt aangeraden om dan contact op te nemen met je huisarts.

Reizen met het openbaar vervoer in Rotterdam kan nog steeds. Ook hier is het belangrijk extra rekening te houden met de hygiëne. Momenteel treft de RET nog geen aanvullende maatregelen. De RET wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus.

Hoe lang het duurt voor het virus is bestreden, is nog onduidelijk. Houd het RIVM en de GGD-Rotterdam Rijnmond in de gaten voor feitelijke informatie en het treffen van eventuele maatregelen.

Voor meer info kun je contact opnemen met de informatielijn van GGD-Rotterdam Rijnmond: 010 443 80 31.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat