Leerlingen Montfort College gaan vloggen

Naast de reguliere vakken als Nederlands, Engels en Wiskunde, krijgen leerlingen van het Montfort College sinds een week ook het vak ‘Communicatie & Media’. Tijdens deze keuzelessen gaan de scholieren twee uur per week onder andere aan de slag met vloggen.

De middelbare school voor alle leerjaren en niveaus uit Rotterdam-Zuid wil leerlingen niet alleen met een diploma de deur ‘uitsturen’ na hun examen, maar ook met kennis en vaardigheden die zij in hun studerende en/of werkende leven kunnen gebruiken. Ook sluit dit voortgezet onderwijs graag aan op de belevingswereld en het interesse gebied van hun scholieren.
Daarom zijn de keuzelessen in het leven geroepen. De studenten kunnen kiezen voor extra hulp bij een vak dat ze lastig vinden, maar ook workshops als schaken en fotografie staan op het rooster. Sinds een week is daar Communicatie & Media bij gekomen. In blokken van tien weken, met twintig lessen in totaal, gaan de leerlingen starten met leren vloggen.

Eén van de leerlingen die zich meteen had ingeschreven, is Graierny Freelan uit m2c. ,,Ik vind vloggen leuk en wil graag iets van mijn leven op school via een vlog delen,” aldus de mavo2 studente.

De eerst vlog van het Montfort komt aanstaande woensdag online. De open dag van de school is ‘de ideale gelegenheid om te starten met een kijkje in de keuken geven’ laat de schoolorganisatie weten. Tijdens de open dag kunnen eventuele aankomende leerlingen, ouders/verzorgers en andere belangstellenden kennis maken met de schoolcultuur, de organisatie en kan er actief deel worden genomen aan de vakken die de school aanbiedt. Het publiek wordt, wanneer zij dat leuk vinden, ‘onderdeel van de eerste vlog’ meldt de schoolorganisatie.

De open dag van het Montfort College in Rotterdam-Zuid is woensdag 24 januari 2018 tussen 16.00 en 20.00 uur te bezoeken. Het adres is Montesorriweg 14. Het YouTube kanaal van de school wordt dan bekend gemaakt en later die avond verschijnt de eerste vlog online.

Meer informatie is te vinden op montfortcollege.nl.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat