Leerlingen Montfort College krijgen schrijftips van professionals

Het Montfort College had de afgelopen dagen bezoek in de vorm van jeugdboekenschrijfster Margje Woodrow en stadsdichter Derek Otte. Beiden waren te gast om tijdens de lessen Nederlands de leerlingen te helpen met de schrijfwedstrijd ‘Er Was Eens’ en de verhalenwedstrijd ‘Er Zal Eens’.

Tijdens de workshops werden de scholieren van de eerste en tweede klassen mavo geholpen met een verhaal schrijven. Zo passeerden scripts de revue over zombies, de wereld in een stripverhaal en het einde der tijden.
Otte haalt zelf zijn inspiratie voor een verhaal uit wat hij meemaakt of iemand die dichtbij hem staat, maar ook over wat hij in de wereld om hem heen ziet.

Wedstrijd
Er Was Eens is een schrijfwedstrijd op het vmbo. Deze richt zich op het verbeteren van de onderdelen die horen bij het vak Nederlands, maar ook in het plezier voor schrijven. Deze editie is de vijfde die plaatsvindt in dit kader.

De verhalenwedstrijd Er Zal Eens wordt voor de eerste keer gehouden. Otte werkt samen met deze organisatie. De stadsdichter heeft vroeger in Rotterdam-Zuid gewoond en wilde graag dat deze wedstrijd in eerste instantie hier gehouden wordt; ,,Veel dingen worden georganiseerd met de nadruk op de noordkant van de brug. Terwijl hier juist veel getalenteerde jongeren rondlopen die wel een eerste startschot op het gebied van taal kunnen gebruiken.”

Vlog
De leerlingen die onderdeel uitmaken van het vlogteam, hebben beide gasten geïnterviewd om schrijftips te krijgen, wat de beste plek is om schrijfinspiratie op te doen en hoe autobiografische elementen in een verhaal kunnen worden gebracht.
De vlog waarin deze workshops te zien is, komt vandaag online op het Youtube kanaal van het Montfort College.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat