Leerlingen van Het Lyceum maken eigen speelfilm

Veel mensen kennen het vast nog van vroeger: een schoolmusical of een toneelstuk om het schooljaar af te sluiten. Op Het Lyceum aan de Beukelsdijk hadden ze echter iets heel anders: namelijk een heuse speelfilm om het jaar af te sluiten. Dertien leerlingen zijn een jaar bezig geweest om een speelfilm te maken met als thema drank en drugs, en op de laatste schooldag werd het resultaat eindelijk getoond op het witte doek.

“Ik vond het heel gaaf, ik dacht dat het enkel zou worden getoond in wat schoolklassen, maar dit had ik niet verwacht”, aldus Keno Aladjuz, een van de dertien jongeren die ruim een jaar is bezig geweest met het realiseren van de korte film. Waar Keno verantwoordelijk was voor editing, audio, regie en script, waren onder de jongeren vele andere duizendpoten die met elkaar het project realiseerde.

Een project waarbij drank en drugs centraal stonden, zo legt hoofdrolspeelster Nadia uit: “Iedereen merkt in zijn omgeving dat jongeren steeds jonger aan drank of drugs beginnen, en met deze film willen we laten zien dat dit heel slecht voor je is”. Ook initiatiefnemer Thérèse Osseweijer beaamt dit: “Ik liep een keer de school binnen omdat ik altijd al een dergelijk project wilde ondernemen met jongeren over zo’n belangrijk onderwerp. Als je dan ziet hoe het is geworden en wat ze allemaal hebben geleerd…dat maakt mij heel trots”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter