Leerlingen zamelen geld in voor de Daniel den Hoed Stichting

De leerlingen van VMBO Slinge hebben het evenement Slinge in de Wijk georganiseerd om geld in te zamelen voor kanker. Kinderen van de basisscholen Over de Slinge en de Beatrix school zamelden ook geld in door middel van een sponsorloop. Op het plein naast de school waren allerlei kraampjes met eten, drinken en nog veel meer.

Het idee voor het evenement kwam van docent Marc van Splunter. Voor hem is het goede doel heel persoonlijk: “Mijn oma is overleden aan kanker. Zij is in behandeling geweest bij de Daniel den Hoed Stichting. Daarom hebben we voor die organisatie gekozen.”

De leerlingen zijn het ook eens met de keuze voor het goede doel. Leerling Glaudio Pinas heeft persoonlijk nooit te maken gehad met de ziekte, maar hij vindt het goed om geld in te zamelen voor de ziekte: “Ik vind het erg goed, want ik vind kanker echt een vreselijke ziekte. Door dit evenement kan er geld worden opgehaald.”

Voor Marc is geld niet het enige doel van het evenement: “Ik wil de leerlingen iets meegeven: dat ze niet met het woord kanker schelden, omdat het mij persoonlijk raakt. Ook omdat het andere leerlingen ook kan raken.” Glaudio is het helemaal met Marc eens: “Ik merk zeker dat veel mensen het woord kanker gebruiken. Dan moet je gewoon kunnen opstaan en zeggen het is een scheldwoord en gebruik het niet.”

Het evenement was een groot succes. Jong en oud konden hun nagels laten lakken of hun haren laten vlechten. Op het podium was een loterij en een optreden van het SKVR. Aan het eind van de middag trad ook nog een brassband op. Al eerder was een veiling gehouden op Facebook en die bracht €2500,- op.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat