Leeszaal Feijenoord feestelijk geopend tijdens Nationale Voorleesdagen

Wijkbewoners en organisaties hebben in Feijenoord de handen in één geslagen om een leeszaal te openen in het huis van de wijk De Dam. Wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit, Jeugd(hulp) en Taal was bij de opening om de kinderen voor te lezen.

De Wijkacademie Opvoeden organiseert bijeenkomsten met ouders uit de wijk om in gesprek te gaan over opvoeden. Met de ouders wordt gekeken wat zij nodig hebben en wat de wijk nodig heeft. Er is geen bibliotheek in de buurt en de wijkbewoners wilden daar verandering in brengen. Zo ontstond het idee voor een leeszaal. Volgens bewoonster Fatima is een leeszaal belangrijk, omdat analfabetisme een groot probleem is in de wijk: “We zijn hier vijf jaar geleden een boeken- en speluitleen begonnen. Voor de kinderen om voor te lezen en dan merk je echt dat die ouders moeite hebben met voorlezen.”

In de leeszaal kun je meer dan alleen een boekje lezen. Er worden taalactiviteiten georganiseerd voor kinderen. Zo wordt er voorgelezen en van die boeken worden toneelstukjes of gedichten gemaakt met de kinderen. Coördinator van de Wijkacademie Opvoeden Fadma Bouchataoui is trots op wat ze hebben neergezet: “Ik ben trots op de samenwerkingen met organisaties in de wijk. Met de twee scholen, Humanitas en de Wijkacademie. Je ziet als je de handen in één slaat dat je mooie dingen kunt neerzetten”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter