Leeszaal West wint AandachtsAwards 2021

Afgelopen week zijn de Aandachtsawards 2021 in de Arminiuskerk uitgereikt. Elk jaar worden drie initiatieven beloond door het fonds Luistergoud, die de verbinding in de wijk versterken. Leeszaal West is dit jaar de trotse winnaar van de wisselbeker en al sinds 2013 een begrip in het Oude Westen.

‘In de leeszaal kunnen de bezoekers zich verbinden als bezoeker deelnemer en/of vrijwilliger’, aldus de Jury. ‘Het is fijn voor een ongesubsidieerde instelling om een geldprijs in ontvangst te kunnen nemen en de complimenten zijn ook heel leuk, al met al is het een eer’, reageert Joke van der Zwaard, één van de initiatiefnemers van de leeszaal.

Hotspot Hutspot is als tweede beloont met hun initiatief om te zorgen dat iedereen een goede en gezonde maaltijd verzorgt krijgt met behulp van mensen die op dit moment geen kans op zinvol werk hebben. Dit doen ze in zowel Rotterdam als Schiedam. De derde plek werd veroverd door De verbindingskamer die in Coolhaven zorgt dat de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en elkaar op straatniveau te leren kennen. Drie mooie projecten die alle aandacht dik verdienen.