Lege winkels op Rotterdam Centraal: NS zet in op pop ups en nieuwe ondernemers

Rotterdammers die recent op Rotterdam Centraal zijn geweest zal het vast zijn opgevallen: er staat steeds meer leeg. Na de Feyenoordshop en de Bruna is nu ook de AKO weg uit het station. In het station zijn nu drie lege winkelplekken, maar NS is al in gesprek met nieuwe ondernemers.

“Het klopt dat er in het station wat plekken leeg zijn”, vertelt Willemijn Weinands, woordvoerder bij de NS. “Dat komt door de aflopende huurcontracten bij verschillende ondernemers.”

Volgens haar is het niet zo dat als een onderneming weggaat er meteen een nieuwe klaar staat. “Wij proberen te kijken naar het aanbod in het station en de behoefte van de reiziger.” Aldus Willemijn. Zo gaat boekhandel Relay zich vestigen aan de noordkant en de zuidkant van het station.”

Pop ups
De NS is bezig met het vullen van de leegstand. “We willen een roulerend aanbod creëren voor pop ups omtrent kunst en cultuur.” Momenteel is de pop up fashion studio van ontwerper VanElse te zien.

Door de coronacrisis zit het station nu in een overgangsfase. Er komen nieuwe ondernemingen en het aantal reizigers neemt weer toe. Wat die reizigers binnenkort kunnen zien op de plek waar de Feyenoordshop zat is nog niet duidelijk. “Ik kan daar nog niks over zeggen. De verwachting is dat eind dit jaar er iets nieuws zit”, vertelt Willemijn.