Legendarische Kaapverdische zangeres Jacqueline Fortes geeft concert

Jacqueline Fortes is een grote naam in de Kaapverdiaanse muziek scène. Zij wordt aanstaande zaterdag geëerd met een concert in Zuidplein theater. Eén van de muziekstijlen die ze gaat zingen is Morna. Daarnaast komen er nog veel meer stijlen aan bod zoals Coladeira en Funaná

Morna is een melancholische kaapverdiaanse muziekstijl. De muziekstijl is van zo’n groot belang dat het is gekandideerd als Unesco Immaterieel Erfgoed. Voor Jacqueline voelt dit als een overwinning: “Het maakt een deel uit van mij en van alle Kaapverdianen. Wij dragen Morna altijd bij ons. Het is echt belangrijk en ik ben trots.”

Lena Evora en Dina Medina zijn twee van de initiatiefnemers van het jubileumconcert van Jacqueline. In het concert is niet alleen muziek te horen, Jacqueline’s levensverhaal komt ook aan bod. Dina en Lena vonden dat Jacqueline meer erkenning hoort te krijgen en dat hopen ze te bewerkstelligen met dit concert. De zangeres is voor hun een echte heldin: “Jacqueline is voor mij echt mijn muzikale mamma. Als klein meisje ben ik echt met haar opgegroeid”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat