Leraren trekken massaal naar de Kuip voor demonstraties

In marsen liepen duizenden leraren gewapend met spandoeken en leuzen van Station Zuid, basisschool het Open Venster en Ahoy naar De Kuip. In heel Nederland staken medewerkers in het basis- en voortgezet onderwijs voor structurele veranderingen.

De stakingen vinden plaats op 30 en 31 januari. Tijdens de manifestatie in De Kuip spreken Berthold Günster van het platform Omdenken, lerares Kim van Strien en caberetier Kees van Amstel.

De focus van de demonstraties ligt op structurele veranderingen. “We staken voor de toekomst van kinderen, maar ook de toekomst van het onderwijs”, vertelt een leraar op de tribune. “Het is belangrijk dat er iets fundamenteels gaat veranderen.” Volgens de demonstranten moet het geld beter verdeeld worden om de werkdruk te verlagen en om het aanzien van de leraar te verbeteren.

Na de manifestatie in de Kuip trekken de leraren naar de Maassilo om de actie voort te zetten. Er wordt daar gepraat over de toekomst van het onderwijs.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/6h0xSgqJaDU” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Kinderen die niet naar school hoefden door de staking konden met hun ouders gratis naar Miniworld Rotterdam.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/k44xpJJyj3U” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat