Leren mediteren tijdens Boeddha festival Rotterdam

In Rotterdam zijn tal van boeddhistische groepen actief die te midden van de drukte van de stad een plek bieden om te (leren) mediteren. Om meer mensen kennis te laten maken met het boeddhisme organiseert het Boeddhahuis, in samenwerking met Centrum Djoj op zondag 28 januari voor de derde keer het Boeddha Festival Rotterdam. 

Het boeddhisme kent vele stromingen en groeperingen, die zich op het Boeddha Festival presenteren. Gedurende de hele dag zijn er lezingen en workshops van sprekers en leraren in het boeddhisme. Ook zijn er meditatieworkshops met uitleg over meditatie en is er een infomarkt met verkoopstands.

Het thema is dit jaar ‘Thuiskomen’. In verschillende lezingen wordt onderzocht wat het boeddhisme hierover zegt. Is ‘thuis’ een specifieke locatie of meer een ervaring van ruimte in onszelf die we overal mee naartoe nemen? Er wordt een ‘Thuiskomen-muur’ gecreëerd waarop mensen post-its met haiku’s en gevoelens/gedachten die zij hebben bij het woord ‘thuiskomen’ kunnen delen.

Het Boeddha Festival wordt georganiseerd door het Boeddhahuis (www.boeddhahuis.nl) in samenwerking met Centrum Djoj. Binnen het Boeddhahuis hebben een aantal Rotterdams boeddhistische organisaties de krachten gebundeld met het doel om het boeddhisme in Rotterdam zichtbaarder te maken.

Het festival start om 10.30 uur in Centrum Djoj, het centrum voor persoonlijke ontwikkeling in Rotterdam-Hillegersberg.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat