Letterlijk mensen lezen als een open boek

Human Library is een evenement in de Rotterdamse Centrale Bibliotheek waarbij mensen die ‘anders’ zijn dan de norm in gesprek gaan met bezoekers. Net als in de bibliotheek, kunnen bezoekers kiezen welk ‘boek’ ze willen ‘lezen’.

Ze kunnen kiezen uit genres als: transgender, soldaat, agent, slechtziende en BDSM. De gesprekken zijn bedoeld om van elkaar te leren.

John Stoop is door trombose slechtziend geworden. Hij is niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft een stichting opgericht, Running Blind, die blinden en slechtzienden stimuleert om te rennen. Daarnaast heeft hij een opleiding tot sportmasseur afgemaakt. Hij wil de bezoekers vertellen hoe hij met zijn beperking omgaat.

Een andere deelnemer is Rianne. Voorheen uitgezonden als militair en tevens treinconducteur geweest. Hij is transgender en gaat tegenwoordig als vrouw door het leven. Zij hoopt door deze gesprekken vooroordelen over transgenders te beperken. Tijdens het gesprek krijgt zij de steeds terugkomende vraag: ”Ben je ook homo?”. ”Nee dat ben ik niet, ik ben nog steeds samen met mijn vrouw, dus dat maakt ons eigenlijk lesbisch..”, aldus Rianne.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat