Leven met het water bij veranderend klimaat: Hoe pakken bewoners van Noordereiland dat aan?

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand is er veel aandacht voor de relatie van Rotterdam met het water. Wat betekent leven met water bij een veranderend klimaat voor het inrichten van de publieke ruimte en de toekomst van de stad?

Op het Noordereiland hebben bewoners vaak te maken met wateroverlast. Bewoners van Noordereiland denken daarom al na over hoe zij zich zouden voorbereiden op hoog water: “Ik woon op drie hoog, dus daarmee heb ik me al voorbereid.” Een andere bewoner geeft aan een voorraad water en eten in huis te hebben, om zo ook zonder koelkast nog te kunnen overleven.

En hoe moet dat in de toekomst als het probleem van wateroverlast misschien groeit? “Ik hoop wel dat we met betere oplossingen komen dan die er nu zijn, het is echt een probleem”, zegt een bewoner van de Prins Hendrikkade. “We moeten echt aan de bak.”

OPEN Rotterdam Talk tijdens de Rotterdam Architectuur maand
Op zondag 25 juni om 14 uur presenteert OPEN Rotterdam een praatprogramma op het drijvende festivalhart in de Maashaven. Presentator Sanne Poot gaat in gesprek met bewoners, experts uit de stad en makers van OPEN Rotterdam over het heden en de toekomst van de relatie tussen de stad en het water. Hier lees je daar meer over!

Wil je de talk bijwonen? Dat kan! Meld je hier gratis aan.