Leven met het water: Hoe kan de stad ook in de toekomst klimaatbestendig blijven?

Het klimaat verandert. Ook in Rotterdam. Hete zomers, heftige buien, overstromingen, droogte. Hoe zal de Maasstad zich in de komende jaren wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering? In een serie van twee OPEN Talks, die plaatsvonden in het kader van de Rotterdam Architectuur Maand, bespreekt presentator Sanne Poot met een aantal deskundigen en bewoners hoe de Maasstad kan leren leven met steeds extremer weer en een stijgende rivier.

In deze tweede en laatste aflevering van de OPEN Talks wordt belicht wat er nodig is om de stad te beschermen tegen het stijgende water, ook voor de verre toekomst.

De gasten zijn:
Diederik van der Mast – actief bewoner en voorzitter Stichting Rotterdam Natuurlijk
Gerlanda Wijninga – maakster van Zeespiegels, OPEN Rotterdam serie
Jonas Martens – Verveeld Verward / Watermanagement Hogeschool Rotterdam / Rotterdams Weerwoord

Sanne Poot gaat met hen in gesprek over hoe de Maasstad zich de komende jaren gaat wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Wat moet er nu al gebeuren om voorbereid te zijn op het stijgende water in de toekomst? Wat moet je overlaten aan deskundigen, en wat kun je overlaten aan de bewoners van Rotterdam? Hoe zit het met klimaatongelijkheid? Diederik, Jonas en Gerlanda geven hun visie over de Rotterdamse situatie.