Liberaal Joodse gemeenschap in Rotterdam gebruikt livestreams voor diensten

De liberaal Joodse gemeenschap houdt zich naar eigen zeggen tijdens de pandemie goed aan de regels. “Ik ben heel blij dat het binnen onze gemeenschap zo goed gaat tijdens de coronapandemie”, vertelt Kati Furman, lid van de gemeenschap en voorzitter van de Commissie Ledencontacten.

Tijdens de coronapandemie is de gemeenschap positief gebleven. “We hebben ons gelijk aan de maatregelen gehouden.” Hierdoor zijn er binnen de gemeenschap nog geen mensen besmet geraakt. p. Wel zijn er ook bij hen grote veranderingen doorgevoerd. “Vrijdagavond en zaterdagochtend hebben wij diensten. Voor de maatregelen hadden we ongeveer 60 bezoekers per dienst, maar nu mogen er maar maximaal 20 aanwezig zijn”, vertelt Kati Furman.

“De diensten worden nu via Zoom gelivestreamd, zodat mensen thuis ook kunnen meekijken. Dit is een grote verandering voor ons geweest, maar het is wel de veiligste manier”, aldus Kati.

De leden van de gemeente zijn joden, van jong tot oud, met verschillende achtergronden en afkomstig uit de hele wereld. “De commissie geeft aandacht aan leden bij lief en leed. Wij sturen kaarten, brengen bloemen en bezoeken leden wanneer daar behoefte aan is”, vertelt voorzitter Kati.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat