Lidl vestigt zich in Slaakhuys eind 2017

Het ‘Slaakhuys’ krijgt vanaf eind dit jaar een nieuwe huurder. Supermarktketen Lidl vestigt zich op een deel van de onderste verdieping van het Rijksmonument aan de Slaak. Sinds 2016 wordt het pand herontwikkeld door architect Jeroen Hoorn in opdracht van Frame Vastgoed.

Op de bovenste verdiepingen van het wederopbouwmonument uit 1954 van voormalig rijksbouwmeester J.J.M. Vegter komen short- en longstay appartementen. In de eerste plannen werden studentenwoningen aangekondigd, maar die plannen zijn gewijzigd. ‘Er zijn al genoeg studentenwoningen in Kralingen. En op deze plek past hoogwaardige woningen beter’, aldus Paul John de Jong van Frame Vastgoed.

Aan de voorkant van het ‘Slaakhuys’ komt nog meer winkelruimte. Het is nog niet bekend wie daar de huurder wordt, maar Frame Vastgoed verwacht dat voor de zomer bekend te maken.

In februari 2016 woonde en werkte kunstenares Wibbine Kien samen met andere creatieven nog in het Slaakhuys. OPEN Rotterdam kreeg toen een exclusieve rondleiding in het pand dat nu verbouwd wordt. Bekijk hier de reportage:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat