Liefde zoeken in de stad: dit is er te doen in Rotterdam op Valentijnsdag

Hoogvliet TV Valentijnsdag

Het is bijna weer zover: de dag van de liefde! Single or taken, op dinsdag 14 februari verandert Rotterdam in een stad vol met teddyberen, rozen en bonbons. OPEN Rotterdam heeft de meest romantische activiteiten op een rij gezet.

3 gangen diner bij Café Prêt à Boire
Wat is Valentijnsdag zonder een lekkere maaltijd? Precies. Niets! Daarom opent Café Prêt à Boire in de Afrikaanderwijk op 14 februari de deuren voor een vegetarisch 3 gangen diner. Het diner is niet alleen voor de singles, benadrukt het café op Instagram: ‘Kom je 14 februari lekker bij ons eten en drinken! Met je geliefde, je oma, je driehoeksverhouding, je collega, je kinderen of gewoon lekker alleen!’

Met de Love Boat door de Maasvlakte
Liever iets anders dan eten in een café? Geen probleem. De FutureLand Ferry verandert op Valentijnsdag in de Love Boat en maakt ‘s avonds een tocht door de verlichte havens van Maasvlakte 2. Aan bord krijgen de koppels een maaltijd verzorgd door koks van het restaurant New Fork.

Borrelen bij Bar Simon
Normaal gesproken houdt Bar Simon in Rotterdam-West de deuren gesloten op een dinsdag. Maar speciaal voor Valentijnsdag de komende week niet! Met je partner, broer of zus, opa of oma, of alleen, ben je welkom om te genieten van escargots, steak tartaar en een kaasplankje.

Flirthallen
De Foodhallen aan de Wilhelminakade veranderen op Valentijnsdag in de Flirthallen. Nieuwe óf gevestigde koppels zijn welkom om aan te schuiven bij het all-inclusive en all-romantic diner voor twee.

Diner met live muziek op de Euromast
Een 5 gangen diner én live muziek? Het kan op de Euromast. Op grote hoogte, met je hoofd in de wolken en de tienduizenden stadslichtjes op de achtergrond. Kan het nog romantischer?

Valentijnsdag voor jou én jouw hond
Maak je je zorgen over het liefdesleven van je hond? Dan ben je zaterdag 19 februari welkom bij Bellotine’s Day in de speeltuin Bello. Wie weet vind jouw hond daar wel zijn of haar grote liefde. Of, misschien vind jij zelf wel er je grote liefde. In de speeltuin hangen namelijk slingers. Ben jij op zoek naar een nieuwe liefde? Doe dan een slinger om en kijk wie óók een slinger om heeft.

Schaatsen onder the tunnel of love
De lente hangt in de lucht, maar de winter is toch écht nog niet voorbij. Het is daarom nog niet te laat om je schaatsen uit de kast te halen en met jouw partner (to be) het ijs op te gaan. Bij de Schaatsbaan Rotterdam kan je samen onder the tunnel of love over het ijs glijden en daarna genieten van een speciaal samengesteld menu met een glaasje cava.