LikeJeWijk roept buurtbewoners op om elkaar te helpen met Buurtbriefje

Heb jij hulp nodig in de lockdown of wil jij graag anderen helpen? LikeJeWijk heeft hier iets op bedacht. Via het WijkPlatform kunnen bewoners van verschillende wijken zich aanmelden om hulp aan te bieden of te vragen.

Mensen kunnen bijvoorbeeld vragen om een boodschap, een praatje, of bijvoorbeeld vervoer of het uitlaten de hond. “De bedoeling van het Buurtbriefje is dat mensen weten dat er buurtbewoners bereid zijn om te helpen”, legt oprichter Ronald uit. “In sommige buurten kent iedereen elkaar, maar in de andere wijk weer helemaal niet.”

Wijkbewoners verbinden
LikeJeWijk wil daarom wijkbewoners met elkaar verbinden, en laten weten dat er altijd iemand bereikbaar is. “Laatst hadden we een bericht van een mevrouw waarvan de man was overleden”, vertelt Ronald. “En zij was haar aandenken aan hem verloren. Gelukkig heeft ze het toen via een oproep op LikeJeWijk terug kunnen krijgen.”

De bewoners kunnen via de app of de website van LikeJeWijk een bericht schrijven met betrekking tot hun vraag of aanbod, het liefste inclusief een foto van zichzelf of de betreffende organisatie. Deze berichten worden op Facebook en op de website geplaatst, en bewoners die interesse hebben kunnen hierop reageren.

Veel animo
Er is veel animo voor het Buurtbriefje, maar volgens Ronald is dit niet alleen voor mensen die hulp zoeken. Je kunt ook contact opnemen als je gewoon zin hebt in een praatje, of als je eenzaam bent. Iedereen wordt gevraagd om het te delen als ze geholpen zijn, om andere buurtbewoners  te motiveren om hetzelfde te doen.

LikeJeWijk verzoekt iedereen dringend om natuurlijk thuis te blijven bij klachten. Om de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen wordt er duidelijk benadrukt om niemand zomaar binnen te laten, en geen pincodes of persoonlijke gegevens aan vreemden te geven.

Kijk voor meer informatie op de website van Like je Wijk. Dit artikel is geproduceerd met dank aan Like Je Wijk.