LIVEBLOG – Marathon 2018

Met 40.000 deelnemers aan de start en honderdduizenden langs de kant staat Rotterdam vandaag weer op zijn kop voor de NN Marathon Rotterdam. Via dit liveblog houden we je op de hoogte met updates, aanmoedigingen en verhalen van Rotterdammers.

Deel ook jouw aanmoediging met ons door je kreet – horizontaal gefilmd, maximaal 1 minuut – te mailen naar [email protected] en zie jouw support voor je liefde, vriend, zus, tante, neef, collega of verre achteroom terug op openrotterdam.nl (link naar het webbericht waar we de aanmoedigingen online zetten).

Check ook onze instastories op onze instagram: openrotterdam.

Kijk maandag 9 april vanaf 18.00 uur naar een tv-samenvatting van het hele marathonweekend in 010nu op OPEN Rotterdam. Voor al het nieuws over de marathon kijk je dus naar OPEN Rotterdam! Check voor meer informatie: nnmarathonrotterdam.nl.
 

19:48 – Bij deze is dit liveblog afgesloten. Bedankt voor het volgen en tot volgend jaar!
 


18:32 – Mathijs Lourens loopt voor de tweede keer de Marathon in Rotterdam. Dit doet hij met iemand heel dierbaars, namelijk zijn overleden dochtertje Myla. Ruim twee jaar geleden overleed zij aan de longafwijking ACD. Om meer aandacht te vragen voor deze zeldzame ziekte, loopt Mathijs – in een t-shirt van Stichting ACD – de laatste kilometer met een foto van zijn dochter. 


 


16:44 – De laatste loper is binnen: Marian! En wat kreeg ze toch een warm onthaal.. Kippenvel!

 

 

 


16:40 – In Rotterdam-Noord, zit de sfeer er goed in! Man loopt de Marathon voor de 28e keer!
 

 
 


16:02 – Burgemeester Aboutaleb verwelkomt ook de laatste bikkels van vandaag!

 


15:57 – In hart en nieren!
 

 


15:32 – Een applaus voor de lopers van de Marathon! 

 

   


15:03 – Op de Goudsesingel zit de sfeer er goed in. Papa krijgt een training van zoonlief, vlak voordat hij het laatste gedeelte van de estafette gaat lopen. Dat terwijl de lopers van de 42km aangemoedigd worden door middel van muziek!

 


15:01 – En eenmaal op de Coolsingel….

 


14:51 – Nog een stukje door Rotterdam- Noord en dan op weg naar de Coolsingel!


14:27 – De lopers worden flink aangemoedigd!

 

 


14:23 – Met een flinke groep, rende Hugo de Jonge vandaag Tegen de eenzaamheid. Het lukte om de kwart marathon uit te lopen en ze haalden een mooi bedrag op! Proficiat!

 


13:59 – De marathon is niet alleen op sportief gebied een geweldige prestatie, ook aan sportiviteit en saamhorigheid geen gebrek

 


13:28 – Mocht je het gemist hebben: Collega Ruud van RTV Rijnmond legt nog even kort uit waarom de start dit jaar vanaf de Erasmusbrug is. 
 

 


13:22 – Terwijl de ene keihard traint en op het laatste moment sneuvelt, is er een ander die net voldoende getraind heeft. En aan de andere kant het verhaal van een broer die zijn broers laatste wens in vervulling brengt. Allemaal gaan ze met een lach en een traan door Rotterdam!

 


12:59 – De laatste lopers zijn elk jaar weer de reinigingmedewerkers die de parcours helemaal weer schoon weten te krijgen!

 


12:47 – Gezellig druk op de Goudsesingel!

 


12:33 – 12:16 – Onze collega’s van RTV Rijnmond doen vandaag live verslag op televisie en radio tijdens de Marathon! Zo klonk het op de radio toen Edwin de Vries binnen kwam op de Coolsingel.


 


12:19 – De eerste Nederlander, Edwin de Vries, komt ook binnen op de Coolsingel. 

  


12:12 – De eerste lopers zijn binnen. De top vier: 

 


12:07 – De eerste loper is binnen! Het is Keniaan Kenneth Kipkemoi.

 

 

 


11:21 – De eerste lopers zijn al voorbij de Erasmusbrug!

 


11:18 – Stella ziet de eerste lopers al richting de Coolsingel rennen. 

 


11:15 – Rotterdammert Wouter probeert uit te leggen hoe zo’n Marathon-zondag voelt, mooi toch? 

 


11:14 – Onze bikkel, vlogger Yoeri, heeft zijn streeftijd helaas niet gehaald! Het scheelt maar 28 seconden! Benieuwd naar zijn Road to 39? Check het hier terug!
 

 


10:57 – Moedig jouw Marathon-bikkel aan! Samen met OPEN Rotterdam kun jij jouw liefde, vriend, zus, tante, neef, collega of verre achteroom een hart onder de riem steken. Hoe? Deel jouw aanmoediging met ons door je kreet – horizontaal gefilmd, maximaal 1 minuut – te mailen naar [email protected] en zie het terug op openrotterdam.nl!
 

 


10:05 – Op dit moment is het goed “Marathon-weer”. De verwachtingen zijn wel dat het vanmiddag te warm gaat worden.  
 

 


9:34 – Over minder dan een half uur gaat de Marathon van start! Dit keer niet vanaf de Coolsingel, maar vanaf de Erasmusbrug. 
 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat