LIVEBLOG: Wat doen Rotterdamse voetbalclubs Feyenoord, Excelsior en Sparta op de laatste transferdag?

Het is een spannende dag voor voetballiefhebbend Rotterdam. Het is namelijk Transfer Deadline Day, de laatste dag dat voetbalclubs nieuwe versterkingen binnen kunnen halen of juist hun sterspelers laten gaan. Vertrekt Sven Mijnans van Sparta naar AZ, wie wordt de nieuwe middenvelder van Feyenoord en gaat Excelsior zich nog mengen op de markt? OPEN Rotterdam houdt het voor je bij. 

Laatste update – 17:00

Sparta Rotterdam

11:20 Sven Mijnans, die eerder naar misschien naar Feyenoord zou vertrekken, lijkt op weg naar AZ. Het 22-jarige talent is een van de lichtpunten in de selectie van Sparta en dat is niet onopgemerkt gebleven. Zijn vertrek zou veel teweeg kunnen brengen voor Sparta op de laatste dag van de transfermarkt, vermoedt @NieuwsSparta (via Twitter): “Alles valt en staat bij de doorgang van Sven Mijnans naar AZ. Dan kan en gaat Sparta pas zaken doen.” Een van deze mogelijke nieuwe aanwinsten, zou Riechedly Bazoer (op huurbasis van AZ) kunnen zijn.

14:30 De transfer lijkt een kwestie van tijd.

Verder is de huurovereenkomst met Omar Rekik beëindigd. Hij keert terug naar Arsenal.

Feyenoord
14:20 Inmiddels lijkt een eventuele transfer van Zerrouki naar Feyenoord van de baan. Leon ten Voorde  (@deBankzitter): ‘Bij Twente gaat niks meer gebeuren.’
15:23 Schijnbaar neemt PEC niet zomaar afscheid van Thomas van den Belt. Hoge prijs en veel onderhandelingen, het lijkt dus nog even te duren.
16:00 ‘Van den Belt blijft naar verwachting bij PEC Zwolle’, aldus 1908.nl.

11:20 Ook bij Feyenoord nog veel actie op de transfermarkt. Wordt het Thomas van den Belt (middenvelder PEC Zwolle) of toch Ramiz Zerrouki van FC Twente. Zerrouki en Feyenoord lijkt een eindeloze saga. Johan Brinkel van Kein Geloel Podcast zegt dat het nog alle kanten op kan. “Ik zou het oprecht niet weten. Duidelijk is dat Feyenoord nog een middenvelder wil. Zerrouki zou er meteen moeten staan, waar Van den Belt eenzelfde route als Wieffer (doorbrekend talent) zou moeten doorlopen. Dat Feyenoord Zerrouki wil en andersom, dat loopt al maanden, dus ik ben blij als dit voorbij is”, lacht Johan. “Jan Streuer van FC Twente komt nog met een update over Zerrouki, dus het is even afwachten. Volgens mij willen zij 9,5 miljoen euro; ik geloof niet dat Feyenoord dat wil ophoesten. Toch denk ik wel dat Feyenoord, met het overgebleven geld van de verkoop van Aursnes, genoeg geld over heeft voor een versterking.”

Het lijkt dus of Zerrouki, of Van den Belt te worden. Johan verwacht dat het daarbij blijft. “Misschien nog een buitenspeler als er zich een buitenkansje voordoet, maar dan moet het wel heel gek lopen.”

Excelsior

12:00 Het lijkt een rustige deadlinedag voor Excelsior te worden. Ze hebben zich versterkt met Noah Naujoks van Feyenoord, maar daar blijft het ook bij, zo doet deze tweet vermoeden.
16:45 Of toch niet?
17:00 Het mediateam met een prachtige schijnbeweging, want uiteindelijk halen ze toch iemand binnen. Niemand minder dan Arthur Zagre, een jonge Franse linksback van AS Monaco.