LIVEBLOG Wereldhavendagen 2 september (afgesloten)

De tweede dag van de 40e editie van de Wereldhavendagen kende vele mooie momenten. De sleepboten uit Maassluis, de Oceaniumboot van Diergaarde Blijdorp en natuurlijk de vangst van de piraten door de heldhaftige mannen en vrouwen van de marine.

De Wereldhavendagen beleef je met OPEN Rotterdam en INHOLLAND Radio. Volg ook zondag 4 september ons liveblog op openrotterdam.nl. Ook livestreamen we elke dag rond 14.00 uur. Kijk op maandag 4 september vanaf 18.00 uur naar een samenvatting van de Wereldhavendagen in 010nu.
——————————————–
19.10 – Het liveblog van de tweede dag van de Wereldhavendagen is afgesloten. Kijk vanavond bij 010nu naar een samenvatting en volg de rest van het weekend onze livestream en liveblog.
 
18.55 – De marine liet zien beter te zijn dan de moderne piraten van tegenwoordig

18.40 – Gedurende de hele dag kwam er een bonte stoet aan schepen en boten voorbij over de Maas. 
 
 
16.52 – Het dagprogramma is nog bezig, maar de voorbereidingen voor het avondprogramma zijn ook al begonnen.

16.42 – Hoewel het al later in de middag is, blijft het nog steeds druk in de stad. Zelfs in zoverre dat er gemeld wordt dat er nu al meer bezoekers naar onze stad zijn gekomen dan in voorgaande edities.

16.24 – Niet alleen Rotterdamse schepen zijn te bekijken tijdens de Wereldhavendagen, ook vanuit bijvoorbeeld Maassluis zijn schepen deze kant op gekomen. 


16.14 – De strijd van de marine tegen de piraten wordt ook in Rotterdam gevoerd. En ze hebben gewonnen!

15.57 – Oud-marineschip Castor staat aan de Wilhelminakade en is te bezoeken

15.49 – Op de Oceaniumboot Blijdorp

15.45 – De mannen en vrouwen van de marine laten ook graag zien wat ze kunnen en wat zij doen. 

15.05 – Op de Wereldhavendagen is ook volop aandacht voor duurzaamheid, innovatie en technologie. 

14.56 – De gehele dag door is er van alles te zien. Niet alleen op de kades kun je je ogen uitkijken, op het water gebeurt er ook van alles. Al is het maar een voor de schipper gemakkelijke manoeuvre als ‘even straatje keren’.

 

14.49 – De live-uitzending vanaf de Wereldhavendagen is afgelopen, bedankt voor het kijken! Morgenmiddag kun je weer live meekijken en natuurlijk gaat het liveblog weer gewoon verder. 

14.37 – Nederland is blij met duurzame visserij

14.15 – Kijk live mee met de Wereldhavendagen

14.06 – Ook deze editie van de Wereldhavendagen wordt druk bezocht en de bezoekers blijven enthousiast over alles wat met onze haven te maken heeft. 

13.07 – Open huis bij het Wereldmuseum

12.47 – Stoere demonstratie van de Dordtse reddingsbrigade

12.37 – Om 12.45 uur gaat de Maasrace van start. De sloepenrace is net iets meer dan 18 kilometer lang. De Maasrace neemt een bijzondere plaats in op de sloeproeikalender omdat dit de enige race is waarbij een grote groep sloepen tegelijk start. Deze massale start en de drukte van de Wereldhavendagen zorgen voor een mooi spektakel op het water.
Bekijk hieronder de video van vorig jaar. 


 

De sloepen liggen in ieder geval al ruim van tevoren klaar voor de start.

12.18 – Leuke tip!

12.14 – Op de Wilhelminakade is er van alles te doen voor jong én oud

11.56 – Ook dit weekend: het World Port Busker Festival. Een festival waarin straatmuzikanten centraal staan.

11.38 – Bijzondere demonstraties op de Maas!

11.02 – Inholland Radio is live op de Wereldhavendagen. Volg hier de livestream

10.58 – Van 10.00 uur tot 23.00 uur kunnen liefhebbers van alles wat met de havens te maken heeft, hun hart ophalen in Rotterdam. Check hier het programma van vandaag. 

10.50 – Het weer ziet er goed uit. Het kan vandaag ongeveer 20 graden worden. Deze ochtend is er vrij veel zon, een zwakke tot matige wind en later vanmiddag kan er nog wat regen vallen. 

10.42 – Feestelijke opening van de tweede dag van de Wereldhavendagen 2017!

10.40 – De Wereldhavendagen zijn op verschillende locaties in de stad. Check hier de plattegrond zodat je weet waar je moet zijn. Met de auto komen wordt afgeraden: de meeste wegen rondom het evenement zijn afgesloten. Geen zorgen: met de metro en tram kom je overal. Denk er wel om: je fiets meenemen in de metro mag niet vandaag!

 
10.25 – De Wereldhavendagen zijn om 10.00 uur officieel gestart. Het is nog redelijk rustig, de grootste drukte wordt later op de dag verwacht. De eerste bezoekers zijn al wel gesignaleerd en zowel organisatie als bezoekers zijn er klaar voor. 
 

 

 

 

 
 

 

 

10.00 – Kijk terug naar de hoogtepunten van de eerste dag van de Wereldhavendagen

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat