LIVEBLOG Wereldhavendagen 3 september (afgesloten)

Herbeleef de Wereldhavendagen bij OPEN Rotterdam! Ook bij de 40e editie van het grootste maritieme evenement van Nederland was OPEN Rotterdam er ieder dag bij vanaf 14.00 uur met een speciale livestream vanaf verschillende locaties in de stad. Ook hielden we je via dit liveblog op de hoogte met updates, foto’s en video’s.

Kijk op maandag 4 september vanaf 18.00 uur naar een samenvatting van de Wereldhavendagen in 010nu op OPEN Rotterdam tv.
—————————–
19.30 – Bedankt voor het volgen van dit liveblog! De Wereldhavendagen zijn afgelopen en we sluiten het liveblog af. Kijk maandag 4 september vanaf 18.00 uur, op elk heel uur, naar een speciale Wereldhavendagen compilatie-uitzending van 010nu op OPEN Rotterdam tv.
19.15 – Ook vandaag waren we aanwezig bij de Wereldhavendagen met een live-uitzending vanaf de Cruise Terminal Rotterdam.Kijk hieronder deze live-uitzending terug, waarin we onder andere in gesprek gaan met de directeur van de Wereldhavendagen, Sabine Bruijnincx, kijken we mee met een demonstratie van het Loodswezen en spreken we bezoekers van de Wereldhavendagen over hun ervaringen tijdens het 3-daagse festival.

19.00 – Verschillende shantykoren brengen zeemansliederen ten gehore tijdens het Shanty Festival

18.28 – Bezoekers vertellen over hun hoogtepunten tijdens Wereldhavendagen 

18.05 – Directeur wereldhavendagen kijkt terug op geslaagde jubileumeditie

17.19 – 40e editie Wereldhavendagen trekt 420.000 bezoekers (UPDATE: inmiddels bekend dat het er ruim 430.000 zijn)

17.15 – De Loodswezen-demonstratie op de Maas trok veel bekijks. Loodswezen Rotterdam-Rijnmond loodst jaarlijks zo’n 56.000 schepen veilig de havens in en uit. Tijdens de Loodswezen-demo konden bezoekers zien hoe loodsboot, tender, jol en helikopter gezamenlijk invulling geven aan die functie.

16.04 – Jongeren maken kennis met zeilen op Zeilschip Eendracht

15.53 – Drukte langs de kades bij demonstraties

15.43 – Gezellige drukte op het water

15.20 – Bij de Wereldhavendagen hoort vuurwerk! Kijk mee naar de beelden van Jan Groot van de vuurwerkshow van zaterdag 2 september

15.00 – Toegang hebben tot de grote schepen in de haven, betekent ook mooie uitzichten en beelden. Zoals deze vanaf de Zr. Ms. Karel Doorman.

14.51 – De livestream vanaf de Cruise Terminal Rotterdam is beëindigd. Volg de rest van de dag ons liveblog voor meer informatie. 

13.50 – Over een kleine tien minuten kun je live meekijken vanaf het terras van de Cruise Terminal Rotterdam. Kijk hier live mee. 

 
13.45 – Voor liefhebbers van schepen en alles wat er mee te maken heeft: genoeg te bekijken. Al is het maar de stuurmanskunsten van schippers die hun ‘bootje’ op de juiste plek manoeuvreren.

 
13.35 – Live meekijken via de facebookpagina van de Wereldhavendagen. Straks gaat Open Rotterdam live vanaf de Cruise Terminal Rotterdam. 

12.52 – Bij RDM kunnen kinderen en volwassenen kennismaken met het werk van RDM en tegelijkertijd zijn er diverse workshops en activiteiten om kinderen kennis te laten maken met techniek. 


12.10 – Bekijk ook de sleepboten en kustwachtboten nog. Straks is er ook nog een demonstratie van de Oceaniumboot. 

12.04 – Zeilschip De Eendracht ligt aan het Müllerhoofd. Je kunt er vandaag nog een kijkje nemen aan boord. Later vanmiddag in onze live-uitzending meer informatie.

11.40 – Ook de politieboten zijn volop actief met de Wereldhavendagen.

11.34 – Het is al goed druk deze morgen op de kades van Rotterdam.

11.22 – Inholland Radio is live op de Wereldhavendagen. Volg hier de livestream.


11.10 – De demonstraties zijn ook al begonnen, onder meer van de sleepboten, waterboten en later vandaag volgen er nog meer. 

10.52 – Bekijk hieronder een terugblik op de zaterdag van de Wereldhavendagen. 


10.39 – Heerlijk weer was het zaterdag, het belooft ook vandaag mooi zonnig te blijven.

 
10.16 – We staan alweer klaar voor de start. 

 
09.51 – Benieuwd hoe het de afgelopen twee dagen is geweest met de Wereldhavendagen? Check hieronder de terugblik naar de eerste dag. 

09.43 – De zaterdagavond is feestelijk afgesloten met muzikale optredens en natuurlijk de spectaculaire vuurwerkshow.

 

09.28 – De derde dag van de Wereldhavendagen gaat zondag vroeg al van start. Om 10.00 uur gaat het programma officieel beginnen, waar je al een kijkje kunt nemen bij de Rijnhaven en aan de Holland Amerika Kade. 
Bekijk hier het volledige programma van vandaag.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat