Lockdown wandelingen | #1 Van West naar Zestienhoven

Rotterdammers trekken sinds de uitbraak van het coronavirus massaal de wandelschoenen aan. Door de coronamaatregelen blijven er namelijk weinig dingen over om te doen en daarom besluiten veel mensen om het park of bos op te zoeken. Wat zijn nou bijzondere hotspots en plekken om al wandelend tot rust te komen? In deze serie vertellen Rotterdammers waar en waarom wandelen nu zo fijn is. Deze week spreken we met Kirsten Gorter uit Rotterdam-West.

Kirsten zit sinds de coronacrisis veel thuis. “Ik heb me strikt aan de regels gehouden en zie binnenshuis geen mensen,” vertelt de Rotterdamse. “Een wandeling maken was voor mij dus niet alleen een reden om meer te bewegen, maar ook een manier om op anderhalve meter af te spreken met mijn vrienden.” Kirsten heeft een bijzondere route richting Park Zestienhoven uitgestippeld die op de 1e Middellandstraat begint. Onderweg maakt zij foto’s en die plaats ze op haar Instagram.

“Mijn eerste stop is bij Roast Rotterdam, voor een heerlijke verse koffie. Met mijn drankje wandel ik naar de Heemraadssingel. Onderweg zie ik van alles. De route verveelt eigenlijk nooit!”

  

“Na deze ronde kom ik uit bij de rotonde van de Beukelsdijk en loop ik door de Diergaardetunnel naar de oude ingang van Diergaarde Blijdorp. Ik werp nog een korte blik op de mooie flamingo’s en loop zo langs het Vroesenpark en kom uit bij de rotonde van Vroesenlaan, Gordelweg en noorderbocht. Tip: Kijk hier nog even om je heen en spot de schattige woonbootjes!”

  

“Hierna steek ik de snelweg over, waarna ik verder wandel op de Noorderbocht en uit kom bij Park Zestienhoven. Tip: Loop op de wandelpaden, ga door het bos. Ontdek de mooie natuur en geniet van de fluitende vogels om je heen. Spot ook allerlei mooie volkstuintjes, wandelpaden, de plas en de hertjes. Hoe oud je ook bent, dat is gewoon cute!”

  

“Uiteindelijk loop ik om het hele park heen en kom ik weer vanzelf weer terecht bij het treinspoor. Ik loop dan onder het spoor door en hier kijk ik altijd even naar links. De blokken beton, de lijnen, het water. Het ziet er gewoon tof uit en in het zonlicht of juist de schemering oogt het ook steeds anders”

  
“Ik loop terug via dezelfde route langs de snelweg, langs de woonbootjes naar het Vroesenpark. Dit keer loop ik wel echt door het park! En nu trakteer ik mezelf op koffie mét wat lekkers bij het Vroesenpaviljoen. Schijnt de zon? Dan ga ik even lekker genieten op een bankje en anders wandel ik terug naar West!”

Nog niet helemaal overtuigd om de wandelschoenen aan te trekken? “Minstens een halfuur wandelen is volgens Prof. Dr. Erik Scherder super goed voor je hersenen. Op deze manier train je je hersenen en werk je aan een gezond(er) lichaam,” aldus Kirsten.

Ben jij deze route ook gaan lopen of heb je een route die je graag wil delen met de rest van de stad? Deel het met OPEN Rotterdam!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat