Lockdown wandelingen | #3 Rondje bruggen in de avond

Rotterdammers trekken sinds de uitbraak van het coronavirus massaal de wandelschoenen aan. Door de coronamaatregelen blijven er namelijk weinig dingen over om te doen en daarom besluiten veel mensen om het park of bos op te zoeken. Wat zijn nou bijzondere hotspots en plekken om al wandelend tot rust te komen? In deze serie vertellen Rotterdammers waar en waarom wandelen nu zo fijn is. Deze week spreken we met Lesley Alves uit het Centrum.

Lesley loopt dagelijks een rondje over de Willemsbrug en Erasmusbrug om zijn dag af te sluiten en om even goed na te denken. “Voor mij is wandelen een manier om stoom uit te blazen, tot rust te komen en zo kan ik visualiseren. Het is een onderdeel van mijn leven, ik doe dit nu al 3 jaar al lang.” Hij neemt ons mee op zijn vaste route door de stad en vertelt ondertussen over zijn hotspots.

“De route begin ik bij Blaak. Vanaf hier loop ik naar de Oude Haven, hier steek ik het Gelderseplein over en loop ik over de Willemsbrug. Ik vind het mooi om te zien dat de verlichting in de avond in een keer aan gaat. Vanaf de brug kan je de skyline van de stad goed zien!”

“Vanaf de Willemsbrug kom ik op het Noordereiland terecht. Hier steek ik de Koninginnebrug over en kom aan op de Stieltjesstraat. Deze loop ik uit tot ik terecht kom bij de Erasmusbrug. Hier heb ik weer een prachtig uitzicht over de stad.” Tip: Je kan er ook voor kiezen om helemaal door te lopen naar Hotel New York.

  

“Vanaf de Erasmusbrug loop ik naar het Maritiem Museum, richting de Wijnhaven het trappetje af over de drijvende brug. Nu loop ik richting de Hogeschool en vanaf hier ga ik weer terug naar huis. Je kan er ook voor kiezen om over Plein 1940 te lopen. Je kunt dan even een pauze nemen en uitkijken over het water. Onderweg naar huis loop ik langs het drijvende boothotel en de Willem de Kooning Academie.”

Voor Lesley is wandelen een manier om in contact te staan met de vier elementen. “De elementen hout, vuur, water en lucht kom ik onderweg steeds tegen. De route is voor mij gewenning maar tegelijkertijd is elk rondje steeds weer anders.”

Kirsten uit West trekt graag de wandelschoenen aan en verkent Zestienhoven. Ook Antoinette uit Nesselande waait graag uit tijdens de lockdown. Ben jij deze routes ook gaan lopen of heb je een route die je graag wil delen met de rest van de stad? Deel het met OPEN Rotterdam!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat