Lockdown wandelingen | 7# Wandel deze routes en geniet van de stad

Wandel deze routes en geniet van de stad

Rotterdammers trekken sinds de uitbraak van het coronavirus massaal de wandelschoenen aan. Door de coronamaatregelen blijven er namelijk weinig dingen over om te doen en daarom besluiten veel mensen om het park of bos op te zoeken.

Wat zijn nou bijzondere hotspots en plekken om al wandelend tot rust te komen? Deze week hebben we een aantal Rotterdamse lockdown routes op een rijtje gezet.

Een street art route door Rotterdam
Rewriters010 brengt street art in de Rotterdamse wijken letterlijk in kaart. Normaal biedt de organisatie tours aan door zes verschillende wijken in de stad met een gids. Nu, tijdens de lockdown, kun je gebruik maken van een app, waarmee je de stad, kunst en de wijken beter leert kennen. Reporter Demi ging op pad met de app in de Afrikaanderwijk. Kijk hier haar vlog terug.

Poëzie tijdens het wandelen
De Route van Lagogo is een bijzondere wandeling door Hillegersberg. Tijdens deze wandeling kun je op 36 plaatsen een poëzievoordracht lezen. De route loopt langs Bergse Plassen in de omgeving van de Bergse Dorpsstraat, langs het Prinsemolenpark maar ook langs de Ringdijk, Wilgenhof en Hillegersberg-Zuid. Elke editie worden er nieuwe dichters toegevoegd aan de app. Op deze manier kun je de route over doen en niet verveeld raken.

Lichtjes spotten in de stad
De dagen worden als iets langer. Wil je voor de avondklok van start gaat toch nog een avondwandeling maken in het donker? Dan is de Lichtroute door Rotterdam een mooie route door de stad die voorzien is van een hoop lichten. De route begint bij het Centraal Station onder de ‘‘ontmoetingswolk’ van tientallen ledlampjes. Vanuit hier volg je een mooie route door de stad en spot je een hoop bijzonder plekken met licht.

De stadswandeling 010
Stadswandeling 010 is een interactieve wandeling door de stad waarbij je een plattegrond krijgt met daarop allerlei stadskoopjes, horecagelegenheden, bijzondere plekken in Rotterdam en een pubquiz. De route is niet meer uitgestippeld omdat je op deze manier zelf kunt bepalen naar welke plekken je wilt wandelen. Zo leer je de stad en de horeca kennen en steun je tegelijkertijd een aantal ondernemers.

Een culinaire route door Rotterdam
Stevige trek? Tastywalk Rotterdam organiseert culinaire wandelroutes door de stad. Onderweg snack je van een aantal restaurants en volg je de route door een bepaalde wijk. Met acht verschillende routes leer je Rotterdam en haar culinaire hoogstandjes kennen. Onderweg spot je een aantal hotspots en proef je van gevarieerde take-away gerechten.

Wekelijks praten we met een aantal Rotterdammers over zijn of haar favoriete of bijzondere route door de stad. Lees hier de verhalen terug:

Ben jij deze routes ook gaan lopen of heb je een route die je graag wil delen met de rest van de stad? Deel het met OPEN Rotterdam!