Loes Luca en Susan Visser in jury 48 Hour Film Project Rotterdam

Actrices Loes Luca en Susan Visser en regisseur Shariff Nasr vormen de jury voor de zevende editie van het 48 Hour Film Project in Rotterdam. De filmwedstrijd vindt van 24 tot en met 26 augustus plaats in de havenstad. Alle films worden in het najaar uitgezonden bij OPEN Rotterdam.

Het 48 Hour Film Project is een filmwedstrijd waarin makers in teamverband de uitdaging aangaan om binnen 48 uur een korte film te schrijven, te filmen en te monteren. Ze krijgen hierbij vier verplichte ingrediënten: een genre, een zin, een voorwerp en een personage. Alle films worden beoordeeld door een vakjury. Het winnende team ontvangt een geldbedrag en neemt in 2019 deel aan de Wereldfinale van het 48 Hour Film Project in Orlando, Florida.

Actrice Loes Luca speelde hoofdrollen in Ja zuster, nee zuster en ‘t Schaep met de 5 pooten. De geboren Rotterdamse zal dit jaar als juryvoorzitter verbonden zijn aan het 48 Hour Film Project Rotterdam. Op 1 september mag zij in bioscoop LantarenVenster bekend maken wie de winnaar van de editie van 2018 is geworden.

Susan Visser is geboren in Rotterdam en was te zien in Gooische Vrouwen, Smeris en in het theater. Ook nam ze in 2014 als mol deel aan het tv-programma Wie is de mol? Shariff Nasr is regisseur van diverse succesvolle korte films en één van de regisseurs van de internationale omnibusfilm Rotterdam, I Love You. Afgelopen jaar won hij het 48 Hour Film Project Rotterdam met zijn succesvolle horrorfilm Oppassen.

De Rotterdamse editie was in de afgelopen jaren het grootste 48 Hour Film Project van Nederland. Naar verwachting strijden in augustus ongeveer 50 teams om de prijzen. Het niveau van de deelnemers loopt uiteen van beginnende filmmakers tot aan doorgewinterde professionals. Ook bekende namen als Martin van Waardenberg, Richard Groenendijk, Jack Wouterse, Nasrdin Dchar, Birgit Schuurman, Maryam Hassouni, Pamela Teves en Joke Bruijs namen in de voorgaande edities deel aan de filmwedstrijd.

Bekijk alle films uit 2017 hier.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter