Lof der Zoetheid wint laatste Ketelbinkie Koffietrofee

Het is de 36e keer en meteen de laatste keer dat de Ketelbinkie Koffietrofee wordt uitgereikt. De trofee werd in het leven geroepen, omdat de Rotterdamse koffie van slechte kwaliteit was. Dat is al lang niet meer zo, dus de missie van de jury is volbracht.

De Ketelbinkie Koffietrofee is in het leven geroepen, omdat de kwaliteit van de Rotterdamse koffie onder de maat was. Volgens Peter Egge, Vice Voorzitter Stichting Ketelbinkie: “Het had te maken met de kwaliteit van het water. In 1982 hadden we heel hard en slecht water in Rotterdam.” In de loop der jaren is de kwaliteit van de Rotterdamse koffie dusdanig verbeterd, dat de trofee niet meer nodig is: “Van deze prijs nemen we met smart afstand, maar ook op een goede manier. Onze taak zit erop.”

De jury bestaat uit journalisten, omdat journalisten bij uitstek de mensen zijn die koffie drinken. De jury bestond eerst uit 10 leden en later werden dat er 20. In de loop der jaren zijn er zo’n honderd juryleden geweest. Er zijn dus aardig wat liters koffie doorheen gegaan.

De laatste trofee gaat naar Lof de Zoetheid. Mede-eigenaresse Anastasia de Ruyter is zeer vereerd met de prijs. “We zijn super vereerd om deze trofee te winnen! Het betekent heel veel voor ons.” Als klein meisje ging ze al mee met haar grootouders naar de winnaar van de Koffietroffee: “Om dit nu als volwassene te winnen, is super tof.”

Lof de Zoetheid was niet de enige die in de prijzen viel. Er zijn nog vijf andere categorieën:

  • Toeristische attracties: Lunchroom Wereldmuseum
  • Hotels/Hostels: Room Rotterdam
  • Horeca Algemeen: Wijnbar Janssen & Van Dijk
  • Grand café’s: NRC Nieuw Rotterdams Café
  • Koffiespeciaalzaken: Coffeelicious
  • Eetcafé’s/coffeecorners/lunchrooms en tevens totaalwinnaar: Lof der Zoetheid

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat