Lopen voor de vrijheid van 27 miljoen mensen

Rotterdam liep vandaag voor vrijheid. Tijdens deze wandeling, de #walkforfreedom, lopen betogers gekleed in het zwart, met zwarte tape over hun mond en in een lange rij door het centrum van Rotterdam. De organisatie A21 wil “bewustwording creëren voor de 27 miljoen mannen, vrouwen en kinderen, die vandaag de dag nog steeds gevangen zitten in slavernij”.
De derde editie van de jaarlijkse wandeling om moderne slavernij uit te roeien, wekte verschillende reacties bij zowel betogers en omstanders. ‘Er hing een goede sfeer onder de deelnemers.’ ‘Het was indrukwekkend.’ ‘Je zag de mensen reageren, het had impact.’ En ‘Er liepen ook kinderen mee en die waren echt de stem voor de kinderen zonder stem’.

De Walk For Freedom in Rotterdam was van het WTC via Hoogstraat naar Binnenrotte, om de Markthal via Hoogstraat terug, door de Koopgoot, via Korte Lijnbaan, Karel Doormanstraat, Binnenwegplein en Lijnbaan. Met als eindpunt Stadhuisplein.

“Met 200 wandelingen in 28 landen vorig jaar is het doel van A21, een wereldwijde anti-mensenhandel organisatie, om nog meer fondsen te werven en bekendheid te genereren tijdens de jaarlijkse Walk For Freedom 2016.”

Foto’s: A21