Louey verkozen tot eerste kinderburgemeester van Rotterdam

De nieuwe en eerste kinderburgemeester van de stad heeft de plannen al klaarliggen. Vrijdagmiddag wordt Louey in het stadhuis verkozen tot kinderburgemeester en geïnstalleerd door collega-burgemeester Ahmed Aboutaleb. “Ik wil een kinderraad beginnen met kinderen uit heel Rotterdam en de andere kandidaten en ik wil pesten aanpakken.”

Louey is een van de vijf kandidaten die zich vandaag presenteerden aan de juryvoorzitter en wethouder Roos Vermeij. De jury was onder de indruk van alle kandidaten, volgens wethouder Vermeij hadden alle kandidaten eigenlijk wel kinderburgemeester kunnen zijn. “Wat deze kinderburgemeester zo speciaal maakt, is dat hij al met een plan kwam om de andere kandidaten èn meer kinderen uit de stad te betrekken bij zijn burgemeesterschap.”

Louey wil de ideeën van zijn mede-kandidaten niet verloren laten gaan; “Ik wil met hen in gesprek gaan over hun ideeën, want die waren ook heel goed.” Vanaf aankomend schooljaar is Louey een jaar kinderburgemeester van de stad en zal hij burgemeester Aboutaleb adviseren over de ervaringen van kinderen in de stad.