LUCAS wil met zijn muziek Nederlandse normen verbreken

Lucas Vermeer werd door online tijdschrift Vers Beton al één van de Rotterdammers genoemd om dit jaar in de gaten te houden. Deze muzikant maakt Nederlandstalige ‘queer-pop’ en probeert met zijn muziek normen in Nederland te verbreken. Binnenkort brengt hij zijn derde EP uit en hij en zijn band staan op het punt door te breken.

Twee jaar geleden nog studeerde Lucas af aan de popafdeling van het conservatorium met een tien. Vlak daarna vormde hij zijn band LUCAS en bracht inmiddels al twee ep’s uit. Inmiddels gaat het als een sneltrein, krijgt hij lovende kritieken, wint hij prijzen en stromen de optredens binnen. Binnenkort brengt hij zijn derde ep Bipolar uit.

Hokjes uitgummen
Een belangrijk thema in de muziek van LUCAS is genderidentiteit, iets wat zich uit in de muziek en teksten zelf, maar ook in de performances van Lucas. “Ik ontdek steeds meer hoe ik me op het podium kan presenteren, hoe ik daarmee kan experimenteren en hoe ik dingen op een bepaalde manier over kan laten komen. Want in het echte leven is daar niet zo veel ruimte voor”, vertelt Lucas. “Ik hoop een beetje te kunnen bijdragen aan het ‘denormaliseren’ van Nederland. Proberen de hokjes uit te gummen qua gender, of eigenlijk qua alles.”

Tijdens de 24-uurs marathon Studio Eendracht, leerde we LUCAS al kennen.