Lukas verbindt expats en Rotterdammers met Young Professionals Rotterdam

Dit jaar startte Lukas van Lierop een nieuw concept: Young Professionals Rotterdam, een netwerkorganisatie waar iedereen welkom is. In de afgelopen maanden is het uitgegroeid tot een ontmoetingsplek voor expats en Rotterdammers om hun netwerk uit te breiden.

“De netwerkevenementen zijn heel laagdrempelig en hebben geen financiële barrières”, vertelt Lukas. “Daardoor ontstaan er hele diverse groepen mensen van verschillende beroepen en achtergronden. Het is zo spontaan dat er ook eens iemand langskwam die op doorreis was naar het oosten van Europa. Het is heel vrij, maar er ontstaan wel diepgaande contacten en samenwerkingen.”

Expats en Rotterdammers
Naast netwerken leuk en toegankelijk te maken, was het een doel van Lukas om de connectie tussen Rotterdammers en expats te vergroten. “Rotterdam wordt steeds internationaler en de expats in onze stad zoeken dit soort evenementen van nature op. Maar het leuke is dat ook Nederlanders die internationaal georiënteerd zijn graag komen en zo mensen met gemeenschappelijke interesses vinden.”

Waar de netwerkevenementen begonnen met 10 à 15 man, komen er ondertussen 50 tot 100 man op af. Lukas: “Ik wil graag Rotterdam aantrekkelijker te maken. De meeste mensen die naar Nederland komen zijn bekend met Amsterdam, maar Rotterdam is ook een leuke stad en wordt steeds internationaler. Ik hoop daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen.”

Dat steentje bijdragen lukt al aardig. “Het is een hartstikke mooi evenement voor expats om elkaar laagdrempelig te leren kennen. Het zorgt echt voor meer cohesie onder expats in Rotterdam. Dat is goed om te zien”, vertelt Jeroen, een van de terugkerende leden. “We hadden mensen uit alle lagen van de bevolking, die verschillende dingen deden en verschillende beroepen uitoefenden, maar het klikte allemaal en we slaagden erin met elkaar te praten alsof we oude vrienden waren”, voegt een tweede lid, Nafiul toe.