Luxor Theater managementteam prikken Wilhelminapier schoon

Het managementteam van Luxor Theater Rotterdam is het zwerfafval bij de Rijnhaven zat. Ze schudden de handen uit de mouwen en prikken de Wilhelminapier schoon. En dat niet één keer, maar met regelmaat.
Om de week zullen medewerkers van het theater al het zwerfafval verwijderen op de Wilhelminapier. Het afval verpest het uitzicht op de Rijnhaven vanuit de foyers van de Nieuwe Luxor. “Dit kan zo niet langer meer”, aldus directeur Marc van Kaam. “Rotterdam is mooi, Rotterdam is ons dierbaar. Daarom willen wij er graag voor zorgen de omgeving van Luxor schoon en netjes te houden. Samen zorgen wij voor de stad.”

Het schoonprikken van de pier sluit goed aan bij de eerder opgericht ‘Zero Waste’ projectgroep binnen Luxor. Deze groep houdt zich, zoals de naam al zegt, met name bezig met verduurzaming binnen het theater. Zo zijn er al stappen gemaakt op het gebied van afvalscheiding. Ook wordt er gekeken naar duurzamere producten voor bijvoorbeeld rietjes en koffiebekers.

De medewerkers van Nieuwe Luxor zijn niet de eersten die de pier schoonmaken. Het initiatief is namelijk begonnen bij Hotel New York.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat