Luxor Theater ontslaat een derde van het personeel

Het Luxor Theater moet ondanks het succesvol Club Luxor en extra steunmaatregelen afscheid nemen van een derde van zijn vaste personeel. Dit laat Marc van Kraam, de directeur van het theater maandagmiddag weten. “Door de coronacrisis kan het theater in totaal achthonderd bezoekers ontvangen en dat is voor de twee theaters niet realistisch.”

Naast een derde van de bijna zestig vaste medewerkers, worden oproepkrachten ook niet meer ingezet. “Het doet mij pijn om afscheid te nemen van trouwe en goede medewerkers. De afgelopen weken hebben alle vaste medewerkers keihard gewerkt op andere plekken in de organisatie om de kosten nog meer te drukken. We hebben steeds de hoop gehad dat de crisis van kortere duur zou zijn. Helaas is de enige manier om te overleven, nu reorganiseren.”

Luxor Theater heeft de afgelopen maanden gebruik kunnen maken van de NOW-regelingen, TOGS, TVL en van het Noodfonds van de gemeente. Ook heeft het theater een bijdrage ontvangen van het Kickstart Cultuurfonds. De vaste medewerkers, die noodgedwongen moesten vertrekken, krijgen waarschijnlijk de mogelijkheid tot omscholing of ander maatwerk.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat