Luxor Theater wil gasten aan tafeltjes kwijt

De meeste theaters zijn weer open voor dertig mensen. Maar het Luxor Theater gaat pas vanaf 1 juli open voor zakelijke evenementen tot maximaal honderd gasten. Het is niet winstgevend voor het theater om voortdurend dertig bezoekers te verwelkomen. Het Rotterdamse theater komt met een nieuw concept, zodra het kabinet besluit dat locaties meer bezoekers mogen ontvangen.

De stichting stelt het Oude en het Nieuwe Luxor Theater beschikbaar voor bezoekers. De maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn getest, waardoor er altijd anderhalve meter afstand tussen gasten zit.

Het Luxor vindt het niet gunstig om de deuren te openen voor dertig of honderd personen. Het Rotterdamse theater draait voornamelijk op eigen kosten. Met het nieuwe concept hopen zij het podium uit te bouwen zodat in de zalen vierhonderd gasten plaats kunnen nemen aan tafeltjes. Die opstelling moet komen op de plek van de vaste stoelen in het achterste gedeelte van de zaal van het nieuwe Luxor Theater.

Het Luxor Theater hoopt dat het kabinet besluiten de maatregelen voor theaters verder te versoepelen, zodat er weer 2400 bezoekers per avond de twee theaters kunnen bezoeken.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat