Maandelijkse boekenbeurs met honderden boeken over historisch Rotterdam

De stichting Ons Rotterdam organiseert voor de derde keer dit jaar een boekenbeurs. In Rotterdam-Pendrecht kun je voor een zacht prijsje diverse populaire en historische boeken over Rotterdam kopen.

De boekenbeurs wordt georganiseerd door Stichting Ons Rotterdam, een organisatie die de historie van Rotterdam levend wil houden. De boekenbeurzen maken daar deel van uit en ze worden altijd goed bezocht. “De boekenbeurs is een succes, omdat we veel nostalgische boeken verkopen over de Rotterdamse wijken. Hier is veel vraag naar vanuit de Rotterdammers”, aldus Annelies Ottevanger, oprichtster van de stichting.

Ons Rotterdam ontvangt regelmatig boeken en de dubbele exemplaren worden aangeboden op de beurzen. De overige boeken zijn volgens correctie- en penningmeester Wim voor de bibliotheek. Mochten er Rotterdammers zijn die boeken willen doneren, dat kan volgens en het kost echt erg weinig moeite. “Je kunt bellen naar Ons Rotterdam. Wij halen vervolgens de boeken op met een busje. Laatst kregen we allemaal bananendozen vol met boeken. Dat was echt een succes.”

Naast boeken zijn er ook prentbriefkaarten te koop en oudere uitgaven van het tijdschrift: Ons Rotterdam. Deze publicatie verschijnt in maart, juni, september en december.