Maanlichtconcert in Het Park laat Rotterdam van zijn romantische kant zien

Romantiek hangt in de lucht op het Maanlichtconcert in Het Park. Zaterdag werd hier het Weekend van de Romantische Muziek geopend. Honderden Rotterdammers genoten van jazz, klassieke en romantische muziek. Maar is Rotterdam een beetje romantisch? “We zijn rauw aan de buitenkant en romantisch aan de binnenkant”, vindt een bezoeker.

Het Maanlichtconcert is de opening van het Weekend van de Romantische Muziek. Bezoekers worden hier getrakteerd op muziek van muzikanten uit binnen- en buitenland. Onder andere muzikant Eric Vloeimans, Michael Wilmering en New Rotterdam Jazz Orchestra waren te horen. Van alles komt voorbij, vertelt Myrthe Helder, programmeur Maanlichtconcert en violist: “Het is muziek waar we allemaal blij, soms verdrietig, emotioneel: je gaat alles meemaken.”

Romantische muziek is voor iedereen anders, zo blijkt. “Dat je kippenvel krijgt”, zegt een bezoeker. Haar partner vult aan: “Dat we samen gewoon even de wereld om ons heen vergeten.” Een andere aanwezige ziet het ook weer anders: “Een staat van zijn waarin je je helemaal warm en geliefd voelt.”