Maassilo is twee weken lang priklocatie voor dak- en thuislozen

vaccinatie ggd pauluskerk

GGD Rotterdam-Rijnmond start vandaag een prikcampagne voor moeilijk bereikbare doelgroepen. Twee weken lang kunnen dak- en thuislozen, ongedocumenteerden of anderen zonder vaste woon- of verblijfplek een prik halen tegen het coronavirus in de Maassilo. Ze hoeven daarvoor geen afspraak te maken.

De prikactie is een vervolg op de mobiele prikcampagne langs allerlei opvangcentra voor dak- en thuislozen en ongedocumenteerden. De afgelopen weken is de Maassilo getransformeerd van grote lege hal tot priklocatie met zes priklijnen. Er wordt geprikt met het Janssen-vaccin dus één prik is genoeg.

Recht op vaccinatie
GGD-coördinator en projectleider Jeanette Plukkel is blij met de actie. “Iedereen in Nederland heeft recht op goede zorg, daar hoort ook een vaccinatie tegen het coronavirus bij. We leveren geen goede zorg als we deze mensen geen prik geven. Deze doelgroepen hebben net als iedereen recht op een vaccinatie voor hun eigen gezondheid.”

Ze verwacht vooral dat veel ongedocumenteerden afkomen op de prik. In aanloop naar vandaag verzamelde de Stichting Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt telefoonnummers. “We hebben ze allemaal een SMS gestuurd met informatie over de prikactie in de Maassilo. Zo hebben we een grote groep mensen weten te bereiken.”

Ook zijn flyers in elf verschillende talen gedeeld met dokters en welzijnsorganisaties. Daarnaast is de gezondheidsverklaring op locatie vertaald naar elf andere talen.