Maastunnel gerenoveerd en weer open voor fietsers

De Maastunnel is sinds vandaag weer geopend voor fietsers. Sinds 6.00 uur vanochtend konden de eerste fietsers gebruikmaken van de oudste tunnel van Nederland, die de afgelopen maanden gesloten was wegens een grondige renovatie. 

De gemeente voerde werkzaamheden uit aan de wanden, het plafond en de vloeren. Zo zijn de oude tegels vervangen en hangen er nieuwe ledlampen en veiligheidscamera’s. Daarbij is gemeente extra zorgvuldig te werk gegaan, want de fietstunnel is net als de autotunnel een rijksmonument.

Tijdens de werkzaamheden aan de tunnel konden mensen die de Maas over wilden steken, gebruikmaken van een pont. Volgens de gemeente blijft dit alternatief tot en met maandag 13 juli varen. Ook konden mensen hun route aanpassen en over de Erasmusbrug fietsen.

Vorig jaar, toen bekend werd dat de fietstunnel zou sluiten, namen wij met twee fietsers van Delta Cycling Rotterdam de proef op de som en namen wij voor eens en altijd alle twijfels weg: is fietsen via de Maastunnel óf toch via de Erasmusbrug de snelste manier om van Zuid naar het centrum te komen?

Groot onderhoud
De 78-jarige Maastunnel wordt al sinds 2017 gerenoveerd en gerestaureerd. Zo was de autotunnel twee jaar lang gesloten, totdat die in augustus vorig jaar weer open ging. Daar waren wij destijds bij.

Aan het voetgangersgedeelte wordt overigens nog altijd gesleuteld. Die zal in ieder geval niet vóór november open gaan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat