Maggie begint restaurant als eerbetoon aan haar vader

Maggie Chau’s vader had een traditioneel Chinees restaurant. Zij begint nu haar eigen zaak waar gerechten zoals Babi Pangang niet meer op het menu staan. Het restaurant is een eerbetoon aan haar ernstig zieke vader.

Maggie’s restaurant Shanghai Papa is geïnspireerd op haar vader. Hij is jarenlang eigenaar geweest van het restaurant Shanghai in Den Haag. Het restaurant heeft ondertussen een nieuwe eigenaar, omdat haar vader ernstig ziek is. Maggie en haar familie is onderdeel geworden van de expositie “Chinese Restaurantverhalen” in Verhalenhuis Belvédère. In deze expositie worden de verhalen verteld van drie generaties Chinese restauranteigenaren. Volgens Maggie is het verschil tussen haar generatie en die van haar vader heel groot. Hij moest zien te overleven en kan niet veel anders kan in een restaurant werken: “Hij heeft er voor gezorgd dat wij die keuze hebben.”

In het restaurant komt een restaurant gedeelte en een theetuin gedeelte waar mensen ook workshops kunnen volgen. In de theetuin moet je het beeld krijgen van hoe de Chinezen vroeger thee dronken. Voor Maggie zijn haar roots heel belangrijk: “Uiteindelijk kunnen we laten zien dat de Chinese keuken er nog steeds staat. We zijn Chinees en daar zijn we blij om.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat