Makkelie handhaaft als agent in Rotterdam én ook op het veld als scheidsrechter


De klassieker van zondag 19 maart werd zondagmiddag geleid door topscheidsrechter Danny Makkelie. Naast zijn werk als scheidsrechter, werkt Danny bij de Rotterdamse politie als leidinggevende in de functie van inspecteur en hulpofficier van justitie.

Danny houdt deze werelden bewust zeer gescheiden, dus hij gaat niet te werk als agent bij wedstrijden. ‘’Supporters zullen mij herkennen en om die reden kan ik een gewillig mikpunt worden tijdens supportersgeweld’’, aldus Makkelie.

Makkelie werkt bij de Nationale Politie (Eenheid Rotterdam) en is sinds 2017 inspecteur van de politie. Hij werkt achttien uur per week en kan zo zijn politiewerk combineren met zijn andere baan én hobby als scheidsrechter. Binnenkort stopt hij met zijn werk voor de politie. “Danny heeft laten weten dat zijn werk niet meer met zijn passie te combineren is’’, legt de woordvoerder van de politie uit. Danny Makkelie gaat bij de nationale voetbalbond KNVB aan de slag als hoofd arbitrage landelijke competities op de afdeling amateurvoetbal.

Makkelie als jongste FIFA-scheidsrechter van Nederland
In 2010 draagt de KNVB Makkelie voor bij de UEFA om FIFA scheidsrechter te worden en hij wordt daarmee de jongste FIFA-scheidsrechter van Nederland die ook internationaal mag fluiten. Makkelie begint met fluiten op 10-jarige leeftijd bij de pupillen, op 16-jarige leeftijd werd hij gediplomeerd KNVB-scheidsrechter in het amateurvoetbal.

Het is de derde keer op rij dat Danny Makkelie de Klassieker mag fluiten en de zesde keer dat hij tussen deze twee aartsrivalen staat.