Malique Mohamud (Niteshop): ‘De bewoners van Rotterdam zijn de echte experts’

Verzet, oftewel het bieden van tegenstand. Dat is het onderwerp van aflevering 6 van History Matters. Hoe heeft verzet zich door de tijd heen ontwikkeld? Wie waren en zijn onze rolmodellen? Wij spraken met onderzoeker, ontwerper, hip-hop-futurist en Niteshop-oprichter Malique Mohamud over hoe de Niteshop de huidige infrastructuur van culturele instanties probeert te veranderen.

Samen met Het Nieuwe Instituut werkt de Niteshop aan een project over de herinrichting van Bospolderplein. “Wat wij proberen te doen is een lans te breken voor een andere manier van stedelijke ontwikkeling”, legt Mohamud uit. “Dat kun je inclusieve stedenbouw noemen, maar voor ons is het gewoon ontwerpen vanuit de context. Dit is de context. Dit is hoe Rotterdam eruit ziet.”

De visie voor Bospolderplein wordt op 17 maart gepresenteerd in Het Nieuwe Instituut en op 18 maart in the Niteshop. Alle afleveringen van History Matters zijn hier terug te zien. OPEN Rotterdam en Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst zijn partners.