Manifestatie op Plein 1940 indrukwekkend

Mohamed Hacene, directeur van Cineac Pietje Bell TV, sprak vanmorgen met Jan Middelkoop over de manifestatie op Plein 1940 in Rotterdam en de toespraak van burgemeester Aboutaleb over de aanslag in Parijs.

Mohamed vond de manifestatie indrukwekkend. ”Ik ben blij dat er zo veel mensen zijn gekomen, ondanks de korte organisatietijd en het weer.” Hacene is als moslim woedend dat er een aanslag is gepleegd op de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting. Daarnaast is hij namens de moslims ook woedend dat er weer een stel terroristen in naam van hun religie en hun profeet een aanslag plegen. ”Ik wil uitleggen dat deze terroristen niet onder mijn islam vallen. Ik ben zeer kwaad om wat zij hebben gedaan.”

De directeur van Cineac Pietje Bell TV was zeer positief over de speech van Aboutaleb. ”De speech was krachtig en sterk. De burgemeester was helder en omdat hij het ook in het Frans heeft gedaan is zijn toespraak als het ware van Rotterdam naar Parijs gevlogen. Ik ben zeer trots op de burgemeester van Rotterdam.”

Luister het volledige interview hieronder terug en bekijk meteen ook het item van 010NU over de Manifestatie op Plein 1940 met hoofdredacteur Christiaan Ruesink van het AD: