Manifestatie voor eenheid in Rotterdam

Een groep Turkse Rotterdammers organiseert zaterdagmiddag een manifestatie op Schouwburgplein Rotterdam genaamd ‘Wij zijn Rotterdammers! Wat we samen hebben opgebouwd laten we niet afbreken.’ Samen met muzikanten, theatermakers, dichters en iedereen die staat voor een vreedzaam Rotterdam, laten ze een positief geluid horen.

In een uitleg over de manifestatie stelt de organisatie dan ook: “We hebben het hier met z’n allen ons thuis gemaakt. We willen leven met onderling vertrouwen, veiligheid en acceptatie.”

De manifestatie is een tegengeluid op de rellen bij het Turkse consulaat de afgelopen maand in Rotterdam. “Diplomatieke betrekkingen mogen onze relaties niet negatief beïnvloeden. Niet in ons huis, in onze wijk, op school en op ons werk!” aldus de organisatie. “Geen enkele politieke partij, in binnen of buitenland, mag onze investering in een vreedzaam samenleven en wat we samen hebben opgebouwd niet afbreken. Wij zijn tegen uitsluiting, polarisatie en eenzijdige berichtgeving in de media.”

De betogers staan tot 18:00 uur met een open podium op het Schouwburgplein.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat