Marché010 thuisbasis van lokale producten in Rotterdam Noord opent in april

Marché 010 opent binnenkort zijn deuren in het hippe ZOHO. Deze nieuwe vershal, op vijf minuten lopen van het Centraal Station, wordt dé plek voor lokale producten. Gevestigd aan de Vijverhofstraat in het oude pand van metaalwerkplaats Hoekstaal Precola is dit de nieuwe hotspot van ZOHO. 
Wij krijgen alvast een rondleiding van initatiefnemer Hakim Farkouchi, die hier als ondernemer in is gestapt. “Vroeger stond ik hier buiten te voetballen, en ging er soms weleens per ongeluk een ruitje kapot…nu moet ik zelf oppassen dat er hier niks kapot gaat.” Dit zegt veel over de motivatie van Hakim om dit project te realiseren. Farkouchi groeide zelf op in de buurt waar hij nu deze versmarkt wil beginnen, en dat is met een duidelijk doel: “Dit is één van die gebieden die vaak onderbelicht is, en wil de wijk hier dan ook een impuls mee geven. Met een markt die ‘back to the basics’ gaat en voor iedereen toegankelijk is”.

En het begin is veelbelovend, want de ruimte is ruim voor de opening al geheel verhuurd. Eén van de huurders worden schoonzusjes Najlae en Salwa, die samen een bakkerij beginnen: “We lazen erover in de krant, en waren direct enthousiast”, aldus Salwa, die toevoegt dat er bij hun allerlei lekkernijen zullen komen, van Nederlands stokbrood, tot Marokkaanse broden.

Voorlopig is de hal nog enigszins leeg, maar vanaf april hoopt Hakim dat de versmarkt officieel geopend kan worden: “Er moet nog veel gedaan worden, maar ik hoop dat begin april het eerste kopje koffie hier gedaan kan worden!”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat