Marconia kijkt in toekomst van Rotterdam

Dromen kunnen we allemaal. En dromen doen we ook wel eens over de toekomst van onze stad. Maar ja, dromen worden geen werkelijkheid als ze alleen maar in je hoofd blijven zitten. Daarom heeft Marte Kappert van de Gemeente de kans gekregen 10 jaar lang het Rotterdam van de toekomst te bouwen op een oud rangeerterrein in Nieuw Mathenesse.
Tien jaar lang! Na die tijd moet het terrein weer leeg opgeleverd worden. Dat is geen overdreven lange tijd gezien de plannen van Marconia om er ook te gaan wonen. Volgens initiatiefnemer Marte Kappert is dat juist een geweldige uitdaging: “Zo dwing je bijvoorbeeld architecten, die aan ons project meedoen, zo te bouwen dat het gemakkelijk weg gehaald kan worden. Ik noem maar wat: een huis zonder fundering, die met een paar scheerlijnen en haringen vast staat.”

Marconia is een coöporatie van bedrijven en organisaties, die de komende 10 jaar dit terrein gaan exploiteren. Een van die organisaties is Sea Wacht. Zij zetten zich in tegen overbevissing en vervuiling van onze oceanen. Behalve die activiteiten gaan ze ook jongeren leren hoe boten af te bouwen of te onderhouden in een droogdok op het terrein.