Margreet uit Afrikaanderwijk leert eigen wijk beter kennen door dagelijkse wandeling

Geïnspireerd door Brabander Rene, de hardloper die Rotterdam wilde leren kennen door daar in alle 4.000 straten te rennen, besluit de Rotterdamse Margreet dat zij de Afrikaanderwijk beter wil leren kennen. Hardlopen wordt iets te veel van het goede, dus maakt ze elke dag een wandeling door het gebied. Soms alleen, maar vaak genoeg weet ze haar medebewoners op te trommelen. Zo gaat deze keer Lieke met Margreet mee!
“Het is zo gezellig om bewoners uit andere wijken mee te nemen”, vertelt Margreet. “Je bent trots op je wijk en dan wil je vertellen over de winkels en de mensen die je kent.” Zelf wordt Margreet ook af en toe verrast door haar eigen wijk: “Dan loop je langs de Babylon-markt en zie je de eigenaar die sinds 5.00 uur ‘s ochtends zijn winkel aan het bevoorraden is. Dat is toch prachtig?”. Margreet leert haar eigen wijk dus wel echt beter kennen!

De street-art in de Afrikaanderwijk noemt ze de parels van de wijk. “Dat is echt genoeg te zien!”, vertelt ze blij. “Ga bijvoorbeeld naar het binnenterrein op de Kaapstraat. Daar is de poort beschilderd. En ik werd zelfs verrast door de totempalen die er stonden!”

Lijkt het je leuk om mee te wandelen? Dan kan dat gewoon, dagelijks tussen 8.00 en 9.00 uur! “Ik ben stadsambassadeur, dus zo kan je een afspraak met me maken”, legt Margreet uit. Ze is ook nog lang niet klaar, want: “Als ik klaar bent met de Afrikaanderwijk, ga ik Katendrecht aanpakken. En als ik al die straten heb gezien, ga ik naar Bloemhof of Tarwewijk.” Ze laat zich namelijk maar al te graag verrassen!


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat