Maria organiseert een traditionele Kaapverdische bruiloft in de Afrikaanderwijk met Batuku en Cachupa

De bewoners van de Afrikaanderwijk zijn getuige van een bijzonder Kaapverdisch tafereel. De dochter van Maria Barros, al jaren een verbinder in de wijk, trouwde en dat werd in Feijenoord groots gevierd. Op traditionele wijze met Cachupa en Batuku.

Maria Barros heeft “Saudade” ( heimwee ) naar haar moederland Kaapverdië. Aan die heimwee geeft ze al jaren gehoor door het organiseren van evenementen in de Afrikaanderwijk waarin de Afrikaanse cultuur centraal staat. Zoals het festival ‘Made in Afrika’ dat vijf keer in het Afrikaanderpark gehouden is. De laatste jaren heeft ze zich meer moeten richten op haar autistische zoon.

Nu haar dochter trouwt is het weer tijd voor een groot traditioneel feest in de wijk. Al moesten door de nieuwe coronaregels een hoop gasten worden afgezegd. Tot Maria haar grote spijt kon ook haar moeder niet overkomen uit Kaapverdië. Toch was het een feestelijk gebeuren in het gemaal. Er is volop gedanst, op Batuku bijvoorbeeld en een bordje van de Kaapverdische Cachupa mocht natuurlijk niet ontbreken.