Mariska Pomp meest diervriendelijke Rotterdammer van 2018

Elk jaar op Valentijnsdag wordt de oorkonde voor meest diervriendelijk Rotterdammer uitgereikt. Vorig jaar waren het Ben en Ineke Jochims met hun stichting voor zwerfkatten. Dit jaar is Mariska Pomp de gelukkige, initiatiefneemster van de petitie die pleit voor de terugkeer van het dierenasiel in Rotterdam.

De oorkonde is bedoeld om Rotterdammers initiatiefnemers en Rotterdamse organisaties die opkomen voor de belangen van dieren in het zonnetje te zetten. Dit jaar gaat de oorkonde dus naar Mariska en een ieder die zich bij haar hartverwarmende belangen heeft aangesloten. Door Mariska’s petitie ‘Dierenopvang in Rotterdam moet terug!’ hebben ruim 2.300 mensen kunnen aangeven dat zij de opvang en liefdevolle verzorging van dieren in een kwetsbare situatie belangrijk vinden en dat er weer een volwaardig dierenasiel in de stad moet komen. Inmiddels zijn er plannen in de maak voor de terugkeer van het dierenasiel in Rotterdam.

Fractievoorzitter Ruud van der Velden van de Partij voor de Dieren in Rotterdam: “Van Rotterdammers als Mariska moet je het als politiek hebben. Iemand die opkomt voor de belangen van hen die niet voor zichzelf kunnen opkomen. Waarbij ze de politici met een massaal ondertekende petitie laten blijken dat de stad weer een asiel wil hebben. Hartstikke goed!”

De oorkonde zal plaatsvinden op 14 februari om 9:00 ‘s ochtends in de tuin van het Stadhuis aan de Coolsingel.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter