Marktkooplieden willen duidelijkheid over Eurovisie Songfestival

‘Een feest voor alle Rotterdammers’. Dat is de uitkomst van de presentatie over het Eurovisie Songfestival 2020 afgelopen vrijdag in Theater Islemunda. Die boodschap is niet onbekend. Eerder wist wethouder Kasmi al te melden dat het Songfestival steeds meer leeft in de stad. Dat niet iedereen het daarmee eens is blijkt voor de marktkooplui.

Reinier Weers, coördinator voor het stadsprogramma: ‘Wat ik in mijn omgeving hoor is dat het enthousiast wordt ontvangen’. Later bleek dat Weers de marktkooplui niet om hun mening had gevraagd, schrijft online magazine Dagblad010. De eerste schetsen van Eurovision Village, de zogenaamde ‘fanzone’ zijn namelijk gesitueerd op de Binnenrotte. De plek waar ook de Markthal staat. Zo komt er bijvoorbeeld een podium met een grote toren van videoschermen.

 

Aan een oproep aan Rotterdammers om hun eigen plannen rond het festijn te bedenken, was wel gehoor gegeven. In totaal kwamen er 260 plannen binnen. De marktkooplieden hebben een uitnodiging ontvangen om op 17 maart as. in de bibliotheek aan te horen hoe het nu verder moet. De gemeente zal op zoek gaan naar een oplossing.

Foto en kaart: Gemeente Rotterdam.

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat