Marokkaanse powervrouw runt twee hammams

Twaalf jaar geleden begon Jamila haar eerste hammam: de Dunya Hammam, in het Oude Noorden van Rotterdam. Deze vestiging deed het zo goed, dat ze besloot uit te breiden, richting West. En dit is nog lang niet genoeg. Jamila heeft nog genoeg dromen, zo wil ze nog een groot sauna en hammam complex openen.

Jamila genoot van de hammams als ze in Marokko was, maar eenmaal terug in Rotterdam was er geen plek waar ze terecht kon. Daar besloot ze wat aan te doen en ze opende de Dunya Hammam. Voor de naam hoefde ze niet ver te zoeken. Haar dochter heet Dunya en ze besloot haar zaak naar haar te vernoemen. Na het succes van het eerste badhuis besloot ze er nog een hammam te openen. Deze is groter en er zijn meer faciliteiten. “Ik hou van uitdagingen en nieuwe dingen op de markt brengen. Mijn ultieme droom is om echt iets heel erg groots op te zetten. Iets van 1000 m² of zo. Een groot saunacomplex.” Of dat gaat lukken weet ze niet, maar ze geeft niet snel op. “Als ik iets wil ga ik er ook voor en dan krijg ik het ook voor elkaar.”

Ze is al ontzettend trots op de twee zaken die ze nu heeft. “Ik mag niet klagen. Het is natuurlijk wel heel hard werken. Ik heb natuurlijk geen 9 tot 5 baan. Ik heb meestal overuren tot 23.00 uur in de avond. Ik weet niet waar ik de energie vandaan haal, maar ik zou zou een derde beginnen.” Een echte ambitieuze powervrouw dus!